1

home2

trein2

tripsin

tuin2

19 en 20 april

Vandaag staat de laatste etappe van onze reis op het programma: de rit van Essaouira naar Agadir via de kustweg. In de verte doemt de Anti Atlas op. Onderweg zien we de beroemde geiten in de Arganiabomen, alhoewel sommige geiten slechts na aandrang tot beklimming bereid blijken.

Argania bomen in het zuiden van Marokko

Argania bomen in het zuiden van Marokko

Agadir is na de aardbeving van 1960 geheel herbouwd en ziet er daarom heel anders uit dan de overige steden in Marokko. Het strand is de belangrijkste attractie. Wij besloten om naar het Berbermuseum te gaan, dat door een Nederlander gesticht is. Deze Nederlander heeft evenwel zijn collectie verplaatst naar Marrakech en zijn museum in Agadir is nu een gemeentelijke instelling, met nog een paar voorwerpen uit de oorspronkelijke verzameling en ook de reconstructie van een Berber stadspoort staat nog voor het gebouw (die kon hij zeker niet meenemen).

De collectie is nogal teleurstellend, alleen de gebruikelijke potten en pannen, sieraden en textiel zijn uitgestald, maar niets over de geschiedenis van de Berbers in Marokko. En het documentatiecentrum bestaat uit een plankje boeken over de Berbers in het Frans. Uiteindelijk zijn we toch nog naar het strand gegaan.... .

Centrum van Agadir

Centrum van Agadir

 

Strand van Agadir

Strand van Agadir

 

Afscheid van de chauffeur en de bijrijder

Afscheid van de chauffeur en de bijrijder

 

Terug naar 17 en 18 april Essaouira