1

home2

trein2

tripsin

tuin2

13 april

Vandaag staat de lange rit op het programma van Tinerhir naar Ouarzazate (stad) via de Kasbah route. In deze streek, tussen de bergen en de woestijn, ligt een reeks versterkingen of kasbahs, burchten waar vroeger een bepaalde heerser en diens familie woonde die zich op die manier kon verdedigen tegen binnen dringende stammen. De bevolking in de streek kon in tijden van gevaar zijn toevlucht zoeken in dergelijke kasbahs. De mooiste van die kasbahs is de kasbah Amerhidil in het dorp Skoura en daar zijn we naar toe gegaan. De burcht, eertijds bewoond door de familie El Glaoui, is (te) mooi gerestaureerd en is zelfs nog uitgebreid met een vleugel in dezelfde stijl.

De kasbah Amerhidil in het dorp Skoura

De kasbah Amerhidil in het dorp Skoura

Onderweg stopten we in Boumalne du Dades en daar zagen we beneden ons het dorp liggen in de groene vallei van de rivier de Dades.

Boumalne du Dades

Boumalne du Dades

In Ouarzazate bleek een festival gaande van Berber muziek en uiteraard gingen we daar heen, na eerst nog een wandeling te hebben gemaakt door de Berber nederzetting aan de voet van de kasbah (ook al van de familie El Glaoui geweest) in het centrum van Ouarzazate.

kasbahouarzazate

Wandeling door de Berber nederzetting onder de kasbah in Ouarzazate

 

Feest in Ouarzazate

Feest in Ouarzazate

De tekst op het affiche is geschreven in het Arabisch, het Frans en het Tifinagh, het Berberschrift.

Ouarzazate

Ouarzazate

 

Naar 12 april Erg Chebbi en Todra       Naar 14 april Draa vallei