1

home2

trein2

tripsin

tuin2

 

zondag 20 juli 2008 Bad Heringsdorf en Karlshagen

's Ochtends is er nog tijd om foto's te maken van de villa's aan het strand van Heringsdorf.

De mooiste is de villa Oppenheim. Die is aan het eind van de 19de eeuw gebouwd door de joodse bankier Benoit Oppenheim (uit Berlijn). Diens familie moest de villa aan de nazi's afstaan, waarna de Bund Deutscher Mädel (BDM) de villa als vakantiekolonie gebruikte. Na de oorlog werd het een sanatorium voor het Rode Leger en vervolgens een vakantiehuis voor de Stasitop, waaronder minister Erich Mielke die hier jaren lang een pied à terre had (we hadden zijn werkkamer in Berlijn al gezien). Nu is het een hotel.

De villa Staudt is in 1868 gebouwd, de keizer was er regelmatig te gast en daarom staat zijn buste voor de villa in de tuin.

De villa Oechsler (1883) is voorzien van een Italiaans mozaïek.

We zijn op tijd voor de trein van 10.20 uur naar Karlshagen, overstappen te Zinnowitz. We hebben een kamer besproken in het hotel Peenemünder Eck, dat zich handig tegenover het stationnetje Karlshagen bevindt.

 

Strand van Bad Heringsdorf

Strand van Bad Heringsdorf

 

Villa Oppenheim

Villa Oppenheim

 

Villa Staudt

Villa Staudt

 

Villa Oechsler

Villa Oechsler

 

Hotel Peenemünder Eck

Hotel Peenemünder Eck

 

De middag wordt besteed aan een bos- en strandwandeling. Het hotel is op loopafstand van het strand van Karlshagen en de omgeving is bosrijk. Het is hier veel rustiger dan in de Kaiserbäder, er zijn geen grote chique hotels, maar wel campings en complexen vakantiehuisjes.

 

Naar het strand van Karlshagen

Naar het strand van Karlshagen

 

Strand van Karlshagen

Strand van Karlshagen

 

 

Naar vrijdag 18 juli fietstocht Ueckermünde Bömitz        Naar 21 juli Peenemünde