home2

trein2

tripsin

tuin2

Met de trein naar Boedapest, 4 t/m 9 april 2018

Boedapest stond al lang op ons verlanglijstje en toen we de advertentie zagen van de Treinreiswinkel hebben we de knoop doorgehakt en een korte reis geregeld. Met de trein en met een hotel tegenover het station in Boedapest, waar we zouden aankomen en waar vandaan we ook weer zouden vertrekken.

woensdag 4 april

De trein zou al om 08.02 uur vertrekken vanaf Amsterdam CS, zodat we voor alle zekerheid al om 05.59 uur in de bus zaten die vanaf De Meenten vertrok naar Almere Centrum. We waren daardoor veel te vroeg in Amsterdam.

Wij zijn veel te vroeg op Amsterdam CS

Wij zijn veel te vroeg op Amsterdam CS

De reis met de Duitse ICE naar Frankfurt Flughafen verliep voorspoedig. De overstaptijd was krap, maar we konden op hetzelfde perron blijven. De rit naar Wien Hauptbahnhof was wel erg lang, maar het fraaie landschap vergoedde veel. In Wenen hadden we bijna een uur de tijd om over te stappen op de trein naar Boedapest Keleti. Aan de overkant van het perron waar we aankwamen, bleek echter nog een eerdere, vertraagde trein naar Boedapest te staan en we stapten snel in. Zodoende arriveerden we eerder in Boedapest dan verwacht, maar het was toch al bijna 22 uur eer we op de plaats van bestemming waren, het hotel Baross tegenover het station. Het hotel beslaat de vijfde en zesde verdieping van een oud woongebouw, zo te zien uit het begin van de 20ste eeuw daterend. De kamer was aan de straatkant, zodat we af en toe wakker schrokken van gillende sirenes van hulpdiensten.

terug naar het overzicht   naar donderdag 5 april