home2

trein2

tripsin

tuin2

terugweg header

15 juli Terug naar Ieper en Almere

De rit van vandaag is maar 17,5 km lang en de route loopt via afdalend en later vlak terrein terug naar Ieper. Het is rustig fietsen door een vriendelijk golvend landschap met aardappelvelden en graanakkers. We dalen geleidelijk af naar IeperWe fietsen weer langs een vijver, nu die van Dikkebus, waarbij we over een caféterras moeten fietsen. Vlak voor het centrumgebied van Ieper stuiten we weer op een restant van het nooit voltooide kanaal Ieper – Komen.

We zijn vroeg in het Bastion Hotel, waar de auto is achtergebleven. De bagage is nog niet overgebracht vanuit ons hotelletje op de Rodeberg. Maar al om 11.30 uur is het zover en we kunnen huiswaarts rijden.

De terugrit naar Almere verloopt vlot, alleen was het bij Kortrijk nog even zoeken naar de snelweg richting Gent en Antwerpen. En benzine tanken aan de snelweg bleek niet mogelijk, maar even van de snelweg af was er wel degelijk een benzinepomp en gelukkig was er contante betaling mogelijk. Want onze Nederlandse bankpasjes blijken niet overal te worden geaccepteerd.

We zien terug op een paar prachtige fietsdagen door afwisselende landschappen.

 

 

naar overzicht verslagen        terug naar verslag van 14 juli