1

home2

trein2

tripsin

tuin2

zondag 28 maart 2010

 

We zijn vroeg op, kunnen ontbijten met koffie en verse croissants en krijgen een rondleiding van Marc doorheen het complex van De Kromme Boom. Het complex blijkt een sociale werkplaats te omvatten, waar het vol staat met door bedrijven en de universiteit van Gent afgestane machines, bestemd voor hout- en metaalbewerking. Ook is er een kwekerij van potplanten. Marc heeft een heus atelier om te beeldhouwen.

Inmiddels zijn Yonty en Edith ook opgestaan en we gaan de boerderij bezoeken, waar bruine schapen te zien zijn, konijnen, kippen, vleeskoeien, een paard en een hangbuikzwijn.

Marc zet ons weer in de binnenstad van Gent af, weer bij de kerk van Sint Jacob.

Het weer is vandaag wat miezerig en we besluiten om een museum te bezoeken, het Huis van Alijn aan de Kraanlei. Het is een typisch volkskundemuseum, gevestigd in een voormalig, uit de middeleeuwen daterend hospitaal. Er is een overzicht te zien van het dagelijks leven in het Gent van de 19de en 20ste eeuw, waaronder typische woonhuisinterieurs in diverse perioden. Het kenmerkende jaren '80 speelgoed van de kinderen van Yonty en Edith blijkt hier ook aanwezig te zijn!

Het weer wordt alleen maar slechter en we duiken een lunchroom in om er Luikse wafels met chocolade en slagroom te eten. Aldus gesterkt gaan we weer terug naar Sint Jacob om er de bus te nemen naar Oostakker.

De terugreis naar huis verloopt al even voorspoedig als de heenreis en we zijn daarom netjes op tijd terug in Almere.

 

Terug naar zaterdag 27 maart