1

home2

trein2

tripsin

tuin2

zondag 22 november

Alweer de laatste dag. We beginnen met een wandeling door het noordelijk deel van de binnenstad. Ons doel is de Benedictijnerabdij De Keizersberg , om er de Hoogmis van 10 uur bij te wonen.

Aldus gesterkt lopen we terug naar de noordelijke binnenstad en zien er het Klein Begijnhof, de gothische Sint Geertruikerk met zijn koorbanken (hersteld na verwoesting in 1944) en het voormalig Luxemburgcollege, in 1755 gebouwd voor priesterstudenten uit het groothertogdom. Het gebouw in Lodewijk XV-stijl staat leeg en is deerlijk vervallen. Maar de renovatie is recentelijk aanbesteed.

 

klein begijnenhof

Klein Begijnhof

 

Sint Geertruikerk: laatgothische koorbanken, hersteld na 1944

Sint Geertruikerk: laatgothische koorbanken, hersteld na 1944

 

Anna ontmoet Joachim

Anna ontmoet Joachim

 

 

Luxemburgcollege (1755)

Luxemburgcollege (1755)

 

Terug op de Grote Markt belanden we in een feesttent waar een multicultureel samenzijn gaat beginnen. We krijgen er Turkse koffie en dito hapje aangeboden. Daarna smaakt de Leffe Blond weer uitstekend.

We halen onze bagage op en wandelen naar het station. De terugreis verloopt lang niet zo voorspoedig als de heenreis. Een deel van de reis moet per bus afgelegd worden.

Een geslaagd weekend, met mooi weer, heerlijk eten en drinken en - op de eerste plaats - met prachtige beelden op ons netvlies.

 

Terug naar 21 november stadswandeling