1

home2

trein2

tripsin

tuin2

zondag 7 juni

Na te hebben ontbeten en afgerekend stappen we in de auto om naar Luik te rijden. We passeren het stationnetje van Montenaken en rijden de autosnelweg op, die naast de hogesnelheidslijn Brussel – Luik loopt.

In Luik is het volop markt, de kramen rijgen zich aaneen langs de Maasoever en we zien de prachtigste planten en heerlijk fruit (veel aardbeien). Janny koopt 2 kilo kersen om er jam van te maken.

 

Binnenplaats van het Prins-Bisschoppelijk Paleis in Luik

Binnenplaats van het Prins-Bisschoppelijk Paleis in Luik

 

De markt op de Maasoever

De markt op de Maasoever

 

De binnenstad vertoont tekenen van verval. Boven de winkels wordt niet meer gewoond en er zijn blijkbaar geen andere functies voor in de plaats gekomen, want die bovenruimten zien er leeg uit. Ook staan veel panden te koop, onder meer langs de Maasoever. Dat het economisch niet zo goed gaat, menen wij ook af te kunnen leiden uit het ontbreken van geldautomaten.Waar weinig geld omgaat, zijn die immers ook niet nodig.

Het gaat steeds harder regenen en we zoeken toevlucht in een café restaurant aan het plein bij de kathedraal. Hier lunchen we, waarna we teruggaan naar de parkeergarage St Denis waar de auto staat. We rijden nog even langs het al lange tijd in aanbouw zijnde TGV station Liege Guillemins (van Calatrava) en rijden vervolgens op huis aan. De regen houdt niet op, we rijden langs de linker Maasoever en komen via Kessenich Nederland weer binnen. Bij Weert komen we op de autosnelweg, we maken een ''zeer ernstige vertraging'' mee bij Rosmalen en zijn uiteindelijk tegen zessen weer thuis.

 

Het in aanbouw zijnde TGV station Liege Guillemins

Het in aanbouw zijnde TGV station Liege Guillemins

 

 

Terug naar 6 juni fietstocht Sint Truiden