2

home2

trein3

trips2

tuin2

donderdag 14 februari

De reis begint op 15 februari op Amsterdam CS, maar omdat het vertrek zo vroeg is, besluiten we om al een dag eerder naar Arnhem te vertrekken, daar de nacht door te brengen en om de volgende ochtend in Arnhem op de trein te stappen. We hebben geboekt in Hotel Haarhuis tegenover het station, dat nog steeds een onoverzichtelijke bouwput is. We dineren met de overige deelnemers aan de reis die op hetzelfde idee zijn gekomen. Twee beoogde tafelgenoten zegden door ziekte af, een voorbode van nog meer uitval door ziekte (griep) die zich gedurende de reis zou voordoen.

 

vrijdag 15 februari

De trein komt op tijd binnen en we sporen probleemloos door Duitsland richting Basel. Alleen blijkt het station Duisburg wegens een ontdekte vliegtuigbom te zijn ontruimd. We stoppen er niet, maar mogen wel langzaam door het station rijden.

In Basel hebben we een ruime overstaptijd, die we benutten door het tramverkeer bij het station en het station zelf te bekijken.

 

Het station Basel SBB

Het station Basel SBB

 

Op het stationsplein van Basel SBB rijden de trams af en aan

Op het stationsplein van Basel SBB rijden de trams af en aan

 

Onze bestemming vandaag is Chur en na aankomst lopen we naar het hotel. Het hotel is een wirwar van aan elkaar gekoppelde historische gebouwen, de eigenaar is een geboren Twentenaar en het is er erg gezellig. De avondmaaltijd van lokale gerechten is overvloedig en we krijgen voor de digestie een drankje aangeboden.

 

Naar het begin      Naar 16 en 17 februari