2

home2

trein3

trips2

tuin2

zondag 1 september van Taarnby naar Stockholm en boottocht Oostzee

We wandelen wat in de buurt van het hotel. Van het dorp Taarnby blijkt weinig meer over te zijn. De dorpskerk is nog een van de weinige getuigenissen van dit vroegere dorp dat inmiddels door flatgebouwen is omgeven en deel uitmaakt van de agglomeratie Kopenhagen. Vooral de bouw van de vaste oeververbinding met Malmö in Zweden heeft voor een stormachtige economische groei van het eiland Amager gezorgd.

 De dorpskerk in Taarnby

De dorpskerk in Taarnby

We nemen de regiotrein naar Malmö en hebben onderweg een mooi uitzicht op de Sont. De spoorbrug ligt onder de brug voor het wegverkeer. De brug is bijna 8 kilometer lang.

In Malmö staat de trein (van Veolia) naar Stockholm gereed. Een getrokken trein met ouderwets aandoende rijtuigen, die ons door een vriendelijk, zij het wat eentonig landschap voert. De vele meren zorgen voor wat afwisseling.

Op het station van Malmö staat onze trein naar Stockholm gereed

Op het station van Malmö staat onze trein naar Stockholm gereed

In Stockholm hebben we wat tijd om rond te kijken. We bekijken het exterieur van het raadhuis dat fraai aan het water ligt met aan de overkant het historische stadsdeel Gamla Stan (''oude stad''). De wandeling terug naar het station valt nog niet mee, want onze route wordt versperd door een autoweg. Een voorbijganger wijst ons op een voetbrug over de sporen heen en via die brug bereiken we weer de ingang van het station.

 Vanaf de promenade langs het stadhuis zien we de Gamla Stan van Stockholm

Vanaf de promenade langs het stadhuis zien we de Gamla Stan van Stockholm

We gaan met de metro en daarna wandelend naar Vartahamn, ten noorden van de stad, waar onze veerboot naar Tallinn ligt. De boot heet Baltic Queen en is gigantisch. We krijgen een buitenhut en varen door inhammen van de zee, langs eilandjes en forten en we zien 's nachts het zilveren maanlicht op de Oostzee.

 

Naar zaterdag 31 augustus      Naar maandag 2 september