2

home2

trein3

trips2

tuin2

zaterdag 14 september van Warschau terug naar huis

Het weer is slechter geworden, nadat we twee weken lang prachtig weer hebben gehad, behoudens de eerste dag.

Op het station Warszawa Zachodnia zien we een stoomtrein naderen, maar die rijdt uit ons zicht verder naar het nabije spoorwegmuseum.

Op het station Warszawa Zachodnia komt de trein naar Berlijn binnen

Op het station Warszawa Zachodnia komt de trein naar Berlijn binnen

Het wordt een lange treinreis. Eerst naar Berlin Ostbahnhof, waar wordt overgestapt op de trein naar Hannover Hbf. Zoals gebruikelijk is het wat zoeken naar onze gereserveerde plaatsen, maar uiteindelijk zitten we dan. Van Hannover is het niet meer zo ver naar de Nederlandse grens en er rijdt bovendien een restauratiewagen mee, waar echter het aanbod beperkt blijkt te zijn. We stappen uit in Hilversum. Onze trein naar Weesp rijdt daar niet verder maar gaat vanuit Weesp naar Almere, op hetzelfde perron. We kunnen gewoon blijven zitten. In Almere Centrum hebben we een vlotte aansluiting op de bus en we zijn nog voor middernacht thuis.

Ook deze reis was weer een belevenis. De turfspoorlijnen van de nog actieve verveningen waren een openbaring. Er was ook ruimschoots aandacht voor depots en werkplaatsen, waar we echter niet altijd mee naar toe zijn gegaan omdat we historische binnensteden wilden bekijken en de tijd daarvoor beperkt was. Deze kennismaking met de Baltische staten smaakt beslist naar meer!

Naar vrijdag 13 september