2

home2

trein3

trips2

tuin2

1 juli

We treinen van Middlesbrough naar Leeds. Het hotel in Leeds is direct met het station verbonden en we zetten daar onze koffers neer in ruil voor een lunchpakket. De geplande overstaptijd voor de trein naar Keighley blijkt echter te krap en we nemen de volgende trein. In Keighley zien we de stoomtrein van de Keighley and Worth Valley Railway vertrekken, maar we stappen niet in want we beginnen hier onze tweede wandeling. De wandeling leidt ons min of meer langs de lijn naar het eindstation Oxenhope. Het begin van de wandeling is niet erg bijzonder, we lopen voornamelijk door bebouwing en langs verkeerswegen, maar gaandeweg wordt de route afwisselender. Een paar keer komen we bij een station van de museumlijn en omdat we een dagkaart hebben kunnen we desgewenst op elk station instappen en de reis per trein voortzetten. Dat doen we echter niet.

Het traject wordt steeds meer landschappelijk. Een paar keer moeten we over een staphekje klimmen en een vriendelijke koe passeren. Het laatste deel, tussen Haworth en Oxenhope, loopt langs een lieflijk riviertje en is de droom van elke wandelaar. De tijd is echter aan de korte kant en we moeten flink doorstappen.

 Het traject van het wandelpad tussen Haworth en Oxenhope is bijzonder fraai

Het traject van het wandelpad tussen Haworth en Oxenhope is bijzonder fraai

In Oxenhope is er nog tijd om op het zonnige perronterras wat te gebruiken.

Op het station Oxenhope is de trein uit Keighley zojuist aangekomen

Op het station Oxenhope is de trein uit Keighley zojuist aangekomen

In Leeds teruggekeerd, blijken onze tassen al op de kamer te staan.

2 juli

Vandaag is het weer een vrije dag. We gaan naar York om de Minster (kathedraal) te zien. Hier blijven we een paar uur want er valt een hoop te zien. In de crypte zien we sporen van de Romeinse legerplaats die hier lag. Een stenen goot uit die tijd is nog aanwezig en er staat nog steeds water in!

De Minster is de kathedraal van York

De Minster is de kathedraal van York

Terug in Leeds bezoeken we de Victoria Arcade en de Kirkgate Market. Beide dateren uit de tweede helft van de 19de eeuw, de bloeiperiode van Leeds en van heel Engeland.

 De Victoria Arcade in Leeds

De Victoria Arcade in Leeds

 

De Leeds City Markets

De Kirkgate Market in Leeds

Naar 29 en 30 juni     Naar 3 en 4 juli