2

home2

trein3

trips2

tuin2

Schönes Wochenende Mecklenburg - Vorpommern

11 - 16 oktober 2012

Mecklenburg - Vorpommern is ons favoriete Duitse Land en toen bleek dat het Schönes Wochenende van 2012 zich uitgerekend daar zou afspelen aarzelden wij dan ook geen moment om ons op te geven. Onze ervaring was dat dat gebied juist in oktober op zijn mooist is en ook deze keer zijn we daarin niet teleurgesteld. Het is een prachtig, rustig landschap, vriendelijk golvend en met fraaie historische steden. Op spoorweggebied is er van alles te beleven.

We begonnen de reis al op 10 oktober in Hengelo. Omdat de trein naar Duitsland op 11 oktober al vroeg zou vertrekken, besloten we om al een dag eerder naar Hengelo te reizen om daar de nacht door te brengen.

s  

 

woensdag 10 oktober

We gaan per bus naar het station Almere Centrum en het gaat meteen mis, want de middelste deuren van de bus gaan tijdens de rit niet meer open en dicht. We komen daardoor te laat op het station aan om onze geplande trein nog te kunnen halen. Op het station blijkt het treinverkeer te zijn ontregeld en we krijgen het advies om naar Duivendrecht te reizen en daar over te stappen op de intercity naar Hengelo. Al met al arriveren we een half uur later dan gepland in Hengelo. We lopen naar ons hotel 't Lansink in het gelijknamige tuindorp en we ontmoeten Clemens en Minie die in hetzelfde hotel blijken te logeren. Het hotel is gebouwd door Stork als gastenverblijf voor buitenlandse gasten van het bedrijf en het ademt nog steeds de sfeer van de jaren '20.

Clemens heeft een diner geregeld voor diegenen die die nacht in Hengelo of omstreken doorbrengen en zo treffen we elkaar in het eetcafe De Blauwe Engel, waar de muren versierd zijn met spoorwegparafernalia.

 Voor het "tuindorphotel" 't Lansink en het monument voor C.T. Stork in Hengelo

Voor het "tuindorphotel" 't Lansink en het monument voor C.T. Stork in Hengelo

Naar donderdag 11 october