2

home2

trein3

trips2

tuin2

maandag 8 augustus wandeling over de Gemmipass

Vandaag is het een sportieve dag, want we maken de klassieke wandeling over de Gemmipass, nu echt in de voetsporen van Thomas Cook. De pas verbindt Leukerbad in Wallis met Kandersteg in Bern en voert langs de Daubensee.

We nemen de trein naar Leuk en stappen daar over op de adhesiebus naar Leukerbad. Ooit liep hier een tandradbaan, maar die is opgeheven. In Leukerbad begint het te miezeren en we lopen naar het dalstation van de kabelbaan naar het beginpunt van de Gemmipass. Toevallig moet er een gondel naar boven (buiten de dienstregeling om) en we stappen snel in. In de diepte zien we de vier waaghalzen uit onze groep die de pas op eigen kracht beklimmen en al anderhalf uur eerder zijn vertrokken.

 

We arriveren met de kabelbaan uit Leukerbad op de Gemmipass

We arriveren met de kabelbaan uit Leukerbad op de Gemmipass

Boven is het mooi weer en de wandeling langs de Daubensee is subliem. Niet voor niets is dit één van de mooiste zeven wandelingen die je in Zwitserland schijnt te kunnen maken. We lunchen in het Berghotel Schwarenbach halverwege de route. Hierna wordt het landschap anders, groener en natter, er grazen koeien en we zien de vegetatie gaandeweg veranderen. We nemen de kabelbaan van Sunnbüel (niet veel meer dan een restaurant) naar Kandersteg. Per bus gaan we naar het station en nemen de trein terug via Brig naar Visp.

 

 De Daubensee

De Daubensee

 

Weelderige plantengroei langs de wandelroute

Weelderige plantengroei langs de wandelroute

 

Het landschap wordt wat vriendelijker

Het landschap wordt wat vriendelijker

 

 

Naar zondag 7 augustus      Naar dinsdag 9 augustus