2

home2

trein3

trips2

tuin2

donderdag 4 augustus tramrondrit in Genève en per trein naar Chamonix

In de ochtenduren maken we een tramrit met twee historische trams van de Association Genevoise du Musee des Tramways. We hebben maar één tram ter beschikking, maar onderweg, in het depot Bachet, wordt van tram gewisseld. De tweede tram blijkt aanzienlijk kleiner te zijn dan de eerste, maar iedereen vindt een plaatsje.

 

Onze museumtram ontmoet een reguliere tram van de TPG

Onze museumtram ontmoet een reguliere tram van de TPG

De rit brengt ons naar de locaties die Genève tot een internationale stad maken: het Palais des Nations (eertijds van de Volkenbond, nu van de VN) en het complex van CERN (centrum voor atoomonderzoek). Die laatste lijn is pas in mei 2011 geopend!

We hebben nog tijd om een korte wandeling te maken door het centrum, tot aan de boulevard langs het Meer van Genève, waar we de beroemde fontein zien die tot 130 meter hoog spuit.

 

Fontein

 

Per reguliere tram gaat het vervolgens van de halte Gare Cornavin naar de halte Amandolier SNCF. Die halte ligt bij het Gare des Eaux – Vives, het kopstation dat de Franse spoorwegen in Genève hebben. Helaas zijn dat station en de aansluitende spoorlijn naar Frankrijk tijdelijk buiten gebruik en moeten we per lijnbus naar het stationnetje van La Roche sur Foron in de Franse Haute – Savoie. Hier hebben we ruim de tijd om de trein te nemen naar St-Gervais-les-Bains, waar we overstappen van normaalspoor op meterspoor met derde rail. Tegen de avond bereiken we aldus Chamonix-Mont-Blanc. Het terras van het hotel biedt uitzicht op de Mont Blanc, met de eeuwige sneeuw. Een voorproefje van wat ons nog te wachten staat!

 

Vanuit de trein zien we al het massief van de Mont Blanc

Vanuit de trein zien we al het massief van de Mont Blanc

 

Op het station van Chamonix

Op het station van Chamonix

Naar woensdag 3 augustus      Naar vrijdag 5 augustus