2

home2

trein3

trips2

tuin2

zaterdag 19 november van Reims via de Chemin de Fer de la Sarthe naar Angers

We nemen weer de TGV, nu terug naar het Gare de l'Est van Parijs. Hier nemen we metrolijn 4 naar het station Montparnasse en daar staat de volgende TGV al gereed. Deze TGV rijdt naar de Atlantische Oceaan, maar we stappen in Le Mans uit. We hebben 40 minuten overstaptijd en die besteden we door het fotograferen van de trams van Le Mans die over het stationsplein rijden. De trams hebben allemaal een caramelkleur.

 

De tram van Le Mans rijdt het stationsplein op

De tram van Le Mans rijdt het stationsplein op

 

We nemen de regiotrein terug richting Parijs om uit te stappen op het stationnetje Connerré-Beille. Buiten ons stapt er niemand uit. We steken de sporen over (waarbij sommigen van ons een geel hesje aan moeten) om te wandelen naar het beginpunt Connerré van de Chemin de Fer de la Sarthe. Deze museumlijn wordt ook wel de Ligne des Ducs genoemd, omdat die eertijds de landgoederen van de lokale adel met de buitenwereld verbond. Het lijntje loopt tot Bonnétable en is het restant van de vroegere tramlijn van Saint-Calais, via Connerré en Bonnétable, naar Mamers.

We maken de rit met twee Autorails Billard uit 1947. We maken onderweg enkele fotostops, waarbij we in één geval gezelschap krijgen van twee raspaarden. Het landschap is schitterend, met fraaie herfstkleuren, en het weer is subliem.

Terug in Connerré krijgen we de gelegenheid om de werkplaats te bezoeken en de modelbaan die door twee medewerkers van de museumlijn is gebouwd. In een loods staat een nog inzetbare stoomlocomotief opgesteld.

 

Op het stationnetje Connerré van de Chemin de Fer de la Sarthe

Op het stationnetje Connerré van de Chemin de Fer de la Sarthe

 

Het stationnetje Bonnétable

Het stationnetje Bonnétable

 

de billard

 

 

meerdere paardenkracht

 

We wandelen weer terug naar het station van de regiotrein en reizen met een overstap in Le Mans door naar het station Angers St Laud. Het diner is in het hotel dat tegenover het station ligt en smaakt voortreffelijk.

 

 

Naar vrijdag 18 november       Naar zondag 20 november