2

home2

trein3

trips2

tuin2

zaterdag 11 september van Belfast via de Giant's Causeway naar Derry

We vertrekken vanaf het station Great Victoria Street (de straat waar ook het hotel staat) en we treinen via Coleraine (overstap) naar Portrush. Daar vertrekt onze bus naar Bushmills waar we de gelijknamige whiskeystokerij bezoeken. We mogen er ook van de whiskey proeven en we kopen potten whiskeymarmelade.

Aansluitend worden we gebracht naar het stationnetje van de Giant's Causeway & Bushmills Railway  Daar staat een stoomlocomotiefje gereed en we stappen in. Het locomotiefje weigert echter dienst en er moet een dieseltje aan te pas komen om ons vooruit te trekken. Het regent hard en we komen slechts stapvoets vooruit. Door de vertraging komen we veel te laat aan bij de bezienswaardigheid waar het om te doen is: de Giant's Causeway. Dat is een basaltformatie die er uitziet als een natuurlijke dam die in zee vooruitsteekt. Als we weer met het treintje terug zouden moeten, zou er geen tijd meer zijn voor een bezoek aan de Causeway. Clemens besluit om de buschauffeur op te laten bellen om te vragen of hij ons op zou willen halen bij het stationnetje en dat doet hij! Dus is er tijd voor een wandeling naar de Causeway en terug.

 

 

Depot van de Giant's Causeway & Bushmills Railway

Depot van de Giant's Causeway & Bushmills Railway

 

De Giant's Causeway

De Giant's Causeway

 

Via Portrush en Coleraine gaan we per trein naar Derry, door protestanten en de spoorwegen Londonderry genoemd. Het hotel ligt buiten de stad en dus zien we van de stad bar weinig.

 

Aankomst in Derry / Londonderry

Aankomst in Derry / Londonderry

 

zondag 12 september van Derry via Fintown naar Dublin

Per bus overschrijden we ongemerkt de grens met de republiek Ierland. We komen aan in Fintown waar de Fintown Railway  een lijntje heeft die met een railbus wordt bereden. De railbus volgt de oever van een langgerekt meer en rijdt via dezelfde route terug.

 

Fintown Railway

Fintown Railway

 

Het Iers wordt hier in Donegal naast het Engels gesproken

Het Iers wordt hier in Donegal naast het Engels gesproken

 

De bus vervolgt zijn route naar Donegal, waar we het kasteel bezoeken en wat eten. Vervolgens zet de bus ons af in Sligo en daar nemen we de trein naar Dublin Connolly. We lopen naar het hotel dat een ouderwetse degelijkheid en luxe uitstraalt en dat handig naast een tramhalte van de LUAS  is gelegen.

 

Naar vrijdag 10 september       Naar maandag 13 en dinsdag 14 september