2

home2

trein3

trips2

tuin2

woensdag 15 september rondrit door The Burren

Vandaag weer een vrije dag. We hebben geboekt voor een bustocht door het landschap van The Burren, een kaal kalksteenplateau met restanten van prehistorische bewoning. We zien een hunebed (Poulnabrone Tomb) en een ruïne van een rond fort, Caherconnel Stone Fort. Het hoogtepunt wordt gevormd door de spectaculaire Cliffs of Moher, die 220 meter loodrecht uit zee opstijgen. Het waait er heel hard.

 

The Burren

The Burren

 

Cliffs of Moher

Cliffs of Moher

 

Het Ierse landschap

Het Ierse landschap

 

donderdag 16 september van Limerick via Listowel naar de veerhaven van Cork

Per bus gaan we naar de Lartigue Monorail in Listowel. Het is een reconstructie van een klein deel van een monorail die vroeger van Listowel naar het badplaatsje Ballybunion liep. De nieuwe monorail ligt niet op het tracé van de vroegere lijn, maar op enkele tientallen meters er vandaan. Het vroegere station van de monorail is nu een woonhuis, maar is nog goed als stationsgebouw te herkennen. Het huidige station van de monorail is een verbouwde goederenloods van de ''normaalsporige'' (voor Ierland normaal) spoorlijn Limerick – Tralee die vroeger langs Listowel liep, maar die allang is opgebroken. In het gebouw is een interessant museum gevestigd en we krijgen video's te zien van de vroegere monorail en van de totstandkoming van de huidige gedeeltelijke vervanging daarvan.

 

Lartigue Monorail in Listowel

Lartigue Monorail in Listowel

 

De bus brengt ons naar Tralee, het westelijkste station van Europa. Hier vertrekt de trein naar Cork, met een overstap in Mallow.

In Cork blijkt een busje op ons te wachten dat veel te klein is voor ons gezelschap. Het busje rijdt daarom twee keer naar de veerhaven, waar de veerboot naar Swansea in Wales zal vertrekken. Buiten ons zijn er nauwelijks andere passagiers.

 

Naar maandag 13 en dinsdag 14 september      Naar vrijdag 17 en zaterdag 18 september