2

home2

trein3

trips2

tuin2

maandag 13 september in en rond Dublin

Vandaag weer een dag vrij en die besteden we deels door een bezoek te brengen aan Trinity College. We worden er door een student rondgeleid en sluiten het bezoek af in de bibliotheek waar het beroemde Book of Kells te zien is (althans een paar opengeslagen bladzijden).

 

Trinity College in Dublin

Trinity College in Dublin

 

Hierna gaan we met de DART  naar het havenstadje Howth. In de haven zwemmen een paar grijze zeehonden rond. Begrijpelijk, de uitbaters van de visrestaurants op de kade gooien wel eens wat overcomplete vis het water in! We lopen nog via een voormalig tramspoor een eindje omhoog en gaan dan weer naar het station om terug te gaan naar Dublin.

 

In de haven van Howth

In de haven van Howth

 

In Dublin teruggekeerd bekijken we een deel van de binnenstad en we eten bij een ''echte Chinees''.

 

dinsdag 14 september van Dublin naar Limerick

De LUAS tram waar we in zitten raakt onderweg defect maar haalt nog wel het station Dublin Heuston. Daar vertrekt de trein naar Portlaoise.

 

De LUAS tram voor het Heuston Station in Dublin

De LUAS tram voor het Heuston Station in Dublin

 

Heuston Station

Heuston Station

 

 Station Portarlington

Station Portarlington

 

Per bus gaat het naar het museum van de ISPS, de Irish Steam Preservation Society, in Stradbally. Onderweg daarheen bekijken we een stoommachine die ergens op een erf staat. In het museum zijn allerlei stoommachines te zien, zoals een dorsmachine.

We lunchen in een karakteristieke Ierse pub en de bus zet ons af bij het station van Portarlington. Hier vertrekt de trein naar Galway en daar stappen we over op de trein die sinds maart 2010 weer van Galway naar Limerick rijdt. Onderweg is er tijd om een limerick te bedenken!

 

Naar zaterdag 11 en zondag 12 september       Naar woensdag 15 en donderdag 16 september