2

home2

trein3

trips2

tuin2

woensdag 24 februari rondrit door het Weinviertel

We gaan met de tram naar het station Wien FJB (= Franz Joseph Bahnhof), het station waar vandaan treinen naar het noorden vertrekken. Hier staat onze speciale trein gereed die ons doorheen het Weinviertel zal voeren.

 

De tram bij het Westbahnhof

De tram bij het Westbahnhof van Wenen

 

De rit gaat eerst over een industriespoor langs de Donau, de Donauuferbahn. Vervolgens kruisen we de Donau en verlaten Wenen. Het landschap wordt heuvelachtig en hier en daar ligt nog sneeuw. We arriveren in Laa an der Thaya, dat pal tegen de Tsjechische grens aanligt. Tot hier bestaat normaal reizigersvervoer. We eten in ijltempo in het restaurant tegenover het stadhuis.

 

 Het stadhuis van Laa an der Thaya

Het stadhuis van Laa an der Thaya

 

Na de lunch gaat het verder via een lijn waar – de eerste kilometers – normaal alleen goederenvervoer plaatsvindt, omdat er een fabriek aanligt. Aan die lijn blijkt nog een tweede station Laa te liggen, waar uiteraard alleen goederenwagons staan.

 

Door het Weinviertel, bij Hollabrunn

Door het Weinviertel, bij Hollabrunn

 

Verderop wordt de lijn een spoorlijn waarover nooit meer een trein rijdt, ook geen goederentreinen meer. Later komen we, via twee keer kopmaken, op een andere, normaal voor reizigersvervoer in gebruik zijnde spoorlijn. Aan het eind van de middag arriveren we weer in Wien FJB.

 

 

Naar dinsdag 23 februari      Naar donderdag 25 februari